Pagini

luni, 14 ianuarie 2013

Amenajari 2013: tendinte de care trebuie sa tii cont

Buna1

Ce mai faceti?
Scriu acest articol pentru persoanele care urmeaza sa isi amenajeze casuta.
Am gasit unele tendinte de care trebuie sa tinem cont atunci cand amenajam casa.

I . 



 Pattern-urile vegetale, de inspiratie din anii `50, au fost populare in ultimii ani si continua sa fie o tendinta impunatoare. Motivele botanice retro anima orice incapere. Le poti folosi fie sub forma de tapet, oferta disponibila pe piata fiind foarte vasta, fie cu ajutorul materialelor textile, sub forma de draperii si perne decorative, in acest mod schimband aspectul incaperii, fara a redecora. 

II.



Designerii au readus, anul acesta in prim plan lemnul,  nuantele de lemn natural fiind nelipsite in 2013. Fie ca este vorba de stejar, fag sau mesteacan, lemnul curat, pal, nevopsit revine in atentia designerilor. Pe langa scaune contemporane, mese de dining sau de cafea, piesele de mobilier de depozitare ,  poti opta si pentru diferite accesorii din lemn, precum oglinzile cu o asemenea rama, cufere sau chiar corpuri de iluminat.


III.



Culoarea anului 2013, atat in amenajari, cat si in moda, este verdele smarald. Acesta este o culoare radianta si luxurianta, ce are rolul de a ne ajuta sa avem o viata echilibrata si optimista. Chiar daca este o nuanta sofisticata, verdele smarald poate fi utilizat in orice incapere, ca accesorii decorative, piese de mobilier statement sau tapet. De asemenea, poti vopsi unul dintre pereti in aceasta culoare, iar pentru a-l scoate in evidenta, decoreaza-l cu trablouri cu rame albe, pentru un contrast impunator.


IV.



Daca doresti sa conferi locuintei tale stralucire, atunci opteaza pentru niste accente metalice. Acestea se numara printre tendintele acestui an si, fie ca sunt aurii, argintii sau cu tente de cupru, le gasesti in orice magazin de mobilier si de accesorii decorative. Este de retinut faptul ca acestea nu trebuie sa fie folosite in cantitati mari, intrucat risti ca rezultatul final sa fie unul obositor. Cea mai buna metoda de a apela la nuantele metalice este prin intermediul accesoriilor decorative.


V.



Una dintre vedetele anului 2013 este imprimeul grafic. Printurile grafice, in culori vesele, transforma spatiul intr-un cadru spectaculos. Alatura diferite imprimeuri, in culori contrastante, pentru a crea senzatia de profunzime, iar in cazul in care camera este amenajata in nuante neutre, opteaza pentru niste pattern-uri in culori tari. 




VI.




Anul acesta, in ceea ce priveste piesele de mobilier, sunt promovate cele contemporane, cu accente minimaliste. Cu toate acestea, designerii propun contrastul vechi-nou. Astfel alatura pieselor moderne un articol vintage; o singura piesa vintage este suficienta, in acest fel, ea iesind in evidenta. Aceasta poate fi o masuta de cafea, o comoda, o etajera sau chiar un fotoliu. Astfel de piese pot fi gasite la targurile de specialitate sau le poti obtine conferindu-le un aspect vintage unora mai vechi, slefuindu-le.


Va place acest articol?
Va pup!


2 comentarii: